MEDAILLE D’OR 1925
De producten, de belangrijkste ingrediënten en de toepassing!

Verzorging Glad Leer

Medaille d’Or POMMADIER (pot)
Hoogwaardige schoencrème op basis van BIJENWAS. Voor het beste resultaat dient de schoen eerst gereinigd te worden met Medaille D’or LOTION of, bij zeer hardnekkige vlekken, met Reno’mat van Saphir.

Met insmeer borstel aanbrengen, laten drogen en daarna met uitpoetsborstel uitwrijven. Indien gewenst met wollen doek of nylon kous nogmaals nawrijven.

Medaille d’Or CREME DE SOINS (tube met applicateur)
Handige tube met schoencrème op basis van BIJENWAS. Schoen eerst reinigen met Medaille d’Or LOTION of Saphir Reno’mat, daarna de crème druppelsgewijs op het leer aanbrengen en met de spons over de schoen verdelen. Nawrijven met uitpoetsborstel en evt. met wollen doek of nylon kous.

Medaille d’Or PATE DE LUXE (blikje)
Het ouderwetse schoenenpoetsen zoals het eigenlijk moet: met hoogwaardige schoen'smeer' uit een blikje. Het POLITOEREN op basis van BIJENWAS.Voor het beste resultaat dient de schoen eerst gereinigd te worden met Medaille d’or LOTION of, bij zeer hardnekkige vlekken, met Reno’mat van Saphir.

Met insmeerborstel aanbrengen in ronddraaiende beweging tot de aangebrachte laag droog wordt. Even laten liggen en daarna met uitpoetsborstel uitwrijven. Indien gewenst met wollen doek, of nylon kous nogmaals nawrijven. Het leer wordt gevoed en soepel gehouden. Na het uitwrijven ontstaat er een geweldige glanslaag op de schoen!

Reinigingsproducten Glad leer

Medaille d’Or LOTION (fles)
Melkachtige vloeistof met hoogwaardige ingrediënten die het leer reinigen én voeden. Kan gebruikt worden als reiniger maar ook als onderhoudsmiddel!

Indien het onderhoudsmiddel gebruikt wordt kunt u na het aanbrengen en drogen van de LOTION het nawrijven met een wollen doek om glans te krijgen.

Saphir RENO’MAT (fles) (let op : dit is geen Medaille d’Or product)
Een superreiniger, verwijdert alle oude vuilresten, poetslagen etc van het leer. Haalt ook de zwarte vegen/plekken uit cognackleurig leer (indien het geen beschadiging van het leer is!). Schudden voor gebruik en aanbrengen met een doekje. Liever enkele malen herhalen dan teveel ineens gebruiken!